Cautare

373 de rezultate pentru "rubrica decese comemoraronesti" (2.62 secunde)
Coronavirusul este la originea SRAS (sindromul respirator acut sever) si a provocat o criza sanitara la nivel mondial, in 2003 cu peste 800 de decese, in principal in Asia.
In ultimul buletin al OMS (13 august a.c.), sunt mentionate 1.975 de cazuri de Ebola, din care 1.069 de decese.
Analizand cele 285 de decese inregistrate in perioada administrarii acestor tratamente, cercetatorii au ajuns la concluzia ca claritromicina este legata de riscul crescut de deces cardiac:
Potrivit Aliantei de Preventie a Suicidului, in Romania, "in fiecare an, se inregistreaza aproximativ 13 decese prin sinucidere la 100.000 locuitori, situandu-ne pe locul trei in ierarhia circumstantelor de moarte violenta".
Recent, Le Monde informa insa ca un grup de pacienti din Guineea, afectati de Ebola, vor beneficia de un tratament japonez experimental (favipiravir) abia in luna noiembrie. De la inceputul anului, epidemia Ebola a facut 2.630 de decese.
Alte informatii mentioneaza ca 6 cetateni romani lucreaza in Sierra Leone, unde s-au inregistrat numeroase decese din cauza virusului Ebola.
Nu degeaba se spune ca pe culoarele spitalului sufla un vant de panica legat de o eventuala raspandire a virusului care a provocat aproximativ 4.447 de decese, in principal in Africa de Vest.
Potrivit Organizatiei Mondiale a Sanatatii, gripa sezoniera afecteaza, in fiecare an, la nivel global, aproximativ cinci milioane de persoane si provoaca, printre acestea, 500.000 de decese.
In aceeasi perioada, s-au inregistrat 6.540 de decese. Romania are cel mai mare numar de supravietuitori de lunga durata inregistrati la grupa de varsta 19 - 29 de ani, peste 50% dintre acestia apartinand cohortei de pacienti din perioada 1987-1990.
60% dintre decese sunt cauzate de boli cardiovasculare. Din pacate, ne confruntam cu un alt fenomen grav: 50% dintre pacientii din Romania care au facut un infarct mor inainte sa ajunga la medic, avertizeaza prof.
Dupa Rusia, Canada sau Mali, iata ca SUA intra in cursa contra febrei hemoragice Ebola, care a provocat deja peste 8.100 de decese in Africa.
Potrivit OMS, cancerul determina unul din opt decese. Consider ca este pentru noi, parlamentarii romani, foarte important sa acordam atentie acestei probleme deoarece multi, din pacate tot mai multi, concetateni se confrunta cu ravagiile pe care cancerul le are asupra lor, a familiilor romanilor.
Din pacate, 80% dintre decese au loc din lipsa de resurse, bani sau medicamente iar riscul mai mare este in randul sugarilor.
Si medicii, si pacientii, si autoritatile sunt de acord ca trebuie facute eforturi pentru a introduce noile terapii, deoarece avem cel mai mare numar de persoane infectate cu virusul hepatitei C (aproximativ 580.000), cel mai mare numar de decese provocate de complicatiile acestei infectii si, potrivit unui studiu, daca nu se imbunatateste depistarea si tratarea hepatitei C, costurile sistemului sanitar se pot dubla pana in 2040, comparativ cu 2014, iar rata anuala a deceselor va creste de la 1.200 la aproape 3.500, in 2040.
OMS semnaleaza ca, anul trecut, 9% din populatia globului cu varste de peste 18 ani era suferinda de diabet. In 2012, diabetul a fost cauza a 1,5 milioane de decese.
Avertismentele au fost subliniate in cadrul Conferintei Nationale Actualitati in Vaccinologie â€" RoVaccin 2015, in contextul in care OMS semnaleaza ca scaderea imunizarii explica aparitia unor epidemii, cum au fost cele de rujeola si rubeola, cu consecinte grave, inclusiv decese printre copii.
Somajul ar fi la originea a 10.000-20.000 de decese pe an, potrivit estimarilor lui Pierre Meneton (Inserm), autor al unui studiu privind starea de sanatate a somerilor.
Vaccinarea permite evitarea a 2-3 milioane de decese, anual, la nivel global si protejarea in special a copiilor nu numai contra bolilor pentru care exista vaccinuri de mai multi ani, cum sunt difteria, tetanosul, poliomielita si rujeola, dar si contra unor boli ca pneumonia si diareea cu rotavirus, doua dintre principalele cauze de deces la copiii sub cinci ani.
Mariustuca.ro / In lume, 169 de milioane de decese puteau fi evitate daca pacientii ar fi avut acces la ingrijiri medicale (Autoare:
Statisticile indica si faptul ca acest tip de cancer se plaseaza pe locul al 7-lea in privinta numarului de decese provocate.
google-analytics.com